ဆံပင္မကၽြတ္ရန္စီစဥ္နည္း
ကန္႔ျဖစ္ေစ၊ လက္ခ်ာျဖစ္ေစ၊ ေရေႏြးပူပူတြင္ ေဖ်ာ္၍ ဆံပင္ကိုလိမ္းပါ၊ ဆံပင္အလြန္ သန္စြမ္း ပါသည္။ (သို႔) ဂုံညင္းေစ့ကို ပ်ားရည္ျဖင့္ေဆးၿပီး
ဦးေရဖ်ားထိလိမ္းေပးပါ။
ကန္႔ျဖစ္ေစ၊ လက္ခ်ာျဖစ္ေစ၊ ေရေႏြးပူပူတြင္ ေဖ်ာ္၍ ဆံပင္ကိုလိမ္းပါ၊ ဆံပင္အလြန္ သန္စြမ္း ပါသည္။ (သို႔) ဂုံညင္းေစ့ကို ပ်ားရည္ျဖင့္ေဆးၿပီး
ဦးေရဖ်ားထိလိမ္းေပးပါ။
ဖန္ထည္ပစၥည္းအေရာင္မွိန္ေသာ္
ဆားေရပူတြင္ ေဆးေၾကာျခင္းျဖင့္ အေရာင္ေတာက္ပလာပါမည္။
ဆားေရပူတြင္ ေဆးေၾကာျခင္းျဖင့္ အေရာင္ေတာက္ပလာပါမည္။
အဝတ္မ်ားျပန္လည္ျဖဴစင္လာေစရန္
ေရနံဆီ (၄-၅) စက္ခန္႔ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ (တနည္း) သံပုရာသီး(၄-၅) စက္ခန္းထည့္ ျပဳတ္ပါ။
သံပုရာသီး အရည္ပိုထြက္ရန္
မညစ္မွီတြင္ မီးေႏြးေႏြးႏွင့္ ကင္၊ သံပုရာသီးကို ကန္႔လန္႔ မျဖတ္ရ။
ေငြထည္မ်ား အေရာင္တင္လိုေသာ္
အာလူးျပဳတ္ေရတြင္ စိမ္ထားပါ။ ပရုတ္လုံးထည့္၍ သိမ္းထားပါ။ အေရာင္ပ်က္ျခင္း၊
မွိန္ျခင္း မရွိပါ။
ေရနံဆီ (၄-၅) စက္ခန္႔ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ (တနည္း) သံပုရာသီး(၄-၅) စက္ခန္းထည့္ ျပဳတ္ပါ။
သံပုရာသီး အရည္ပိုထြက္ရန္
မညစ္မွီတြင္ မီးေႏြးေႏြးႏွင့္ ကင္၊ သံပုရာသီးကို ကန္႔လန္႔ မျဖတ္ရ။
ေငြထည္မ်ား အေရာင္တင္လိုေသာ္
အာလူးျပဳတ္ေရတြင္ စိမ္ထားပါ။ ပရုတ္လုံးထည့္၍ သိမ္းထားပါ။ အေရာင္ပ်က္ျခင္း၊
မွိန္ျခင္း မရွိပါ။
ၾကက္ဥတာရွည္ခံရန္
ဆိုဒီယမ္ဆီလီ ကိတ္ ၁ ဆ၊ ေရ ၉ ဆေရာၿပီး ဖန္ခြက္တြင္ ၾကက္ဥျမႇဳဳပ္သည္အထိထည့္၍ ေရေပၚ မေပၚေစရန္ ဖိထားပါ၊ ေအးေသာေနရာတြင္ ထားပါက တစ္ႏွစ္ခံပါသည္။
ဆိုဒီယမ္ဆီလီ ကိတ္ ၁ ဆ၊ ေရ ၉ ဆေရာၿပီး ဖန္ခြက္တြင္ ၾကက္ဥျမႇဳဳပ္သည္အထိထည့္၍ ေရေပၚ မေပၚေစရန္ ဖိထားပါ၊ ေအးေသာေနရာတြင္ ထားပါက တစ္ႏွစ္ခံပါသည္။
ႏွင္းခူအစို၊ အေျခာက္ျဖစ္ေသာ္
ေဆးရြက္ႀကီးကို ျပာခ်၍ ေရနံႀကီးျဖင့္ လိမ္းေပးပါ။
ေဆးရြက္ႀကီးကို ျပာခ်၍ ေရနံႀကီးျဖင့္ လိမ္းေပးပါ။
ပိုးသတ္ေဆး ေဖာ္စပ္နည္း
ေပါင္ဒါ (၄) ေအာင္စ၊ နႏြင္း (၄)ေအာင္စ ၊ ယူကလစ္ (၁)ေရြး၊ အမႈန္႔မ်ားျပဳလုပ္၍ ေရာေမႊပါ။
ေပါင္ဒါ (၄) ေအာင္စ၊ နႏြင္း (၄)ေအာင္စ ၊ ယူကလစ္ (၁)ေရြး၊ အမႈန္႔မ်ားျပဳလုပ္၍ ေရာေမႊပါ။
သန္းသတ္ေဆး ရည္ျပဳလုပ္နည္း
ရွာလကာရည္ (½) ေအာင္စ၊ နႏြင္း (¼) ေအာင္စ ေရာ၍ သုံးပါ။
ရွာလကာရည္ (½) ေအာင္စ၊ နႏြင္း (¼) ေအာင္စ ေရာ၍ သုံးပါ။
ၾကမ္းပိုးေျပးနည္း
အိမ္ေအာက္၌ စားၿပီးသား ဒူးရင္းခြံကိုခ်ိတ္ပါ။
အိမ္ေအာက္၌ စားၿပီးသား ဒူးရင္းခြံကိုခ်ိတ္ပါ။
ၾကက္သားအရိုးေပ်ာက္ ခ်က္နည္း
ထန္းေရတစ္ပုလင္း ကို (၃) ရက္ခန္႔ ေနပူခံ၍ အဝတ္ပါးျဖင့္ စစ္၍ ၾကက္သားကို နယ္ၿပီး ခ်က္ပါ။
ထန္းေရတစ္ပုလင္း ကို (၃) ရက္ခန္႔ ေနပူခံ၍ အဝတ္ပါးျဖင့္ စစ္၍ ၾကက္သားကို နယ္ၿပီး ခ်က္ပါ။
ေျခဖေနာင့္ကြဲေသာ္
ဆန္ေဆးရည္ ဒုတိယရည္ႏွင့္ ညအိပ္ယာ၀င္တိုင္လိမ္းပါ။ (သို႔မဟုတ္) စႏိုးလူးေပးပါက ေပ်ာက္ပါသည္။
ေရဒီယို၊ တီဗြီ၊ ကက္ဆက္၊ ဗီြဒီယို ႏွင့္ ေကာ္မွန္ျပားမ်ား အေရာင္တည္နည္း
သြားတိုက္ေဆးးႏွင့္ အုန္းဆီအနည္းငယ္ေရာ၍ ဂြမ္းစႏုႏုျဖင့္ ပြတ္တိုက္ပါက
အသစ္ကဲ့သို႔ ေတာက္ေျပာင္လာပါမည္။
စိုထိုင္းေနေသာ ထင္း၊မီးေသြးမ်ား မီးေမႊးလိုေသာ္
စိုထိုင္းေနေသာ ထင္းမီးေသြးမ်ားကို လြယ္ကူစြာ မီးေမႊးလိုလွ်င္
အာလူးခြံေျခာက္ (သို႔) လိေမၼာ္ခြံေျခာက္မ်ားထည့္၍ ေမႊးပါ။
ဆန္ေဆးရည္ ဒုတိယရည္ႏွင့္ ညအိပ္ယာ၀င္တိုင္လိမ္းပါ။ (သို႔မဟုတ္) စႏိုးလူးေပးပါက ေပ်ာက္ပါသည္။
ေရဒီယို၊ တီဗြီ၊ ကက္ဆက္၊ ဗီြဒီယို ႏွင့္ ေကာ္မွန္ျပားမ်ား အေရာင္တည္နည္း
သြားတိုက္ေဆးးႏွင့္ အုန္းဆီအနည္းငယ္ေရာ၍ ဂြမ္းစႏုႏုျဖင့္ ပြတ္တိုက္ပါက
အသစ္ကဲ့သို႔ ေတာက္ေျပာင္လာပါမည္။
စိုထိုင္းေနေသာ ထင္း၊မီးေသြးမ်ား မီးေမႊးလိုေသာ္
စိုထိုင္းေနေသာ ထင္းမီးေသြးမ်ားကို လြယ္ကူစြာ မီးေမႊးလိုလွ်င္
အာလူးခြံေျခာက္ (သို႔) လိေမၼာ္ခြံေျခာက္မ်ားထည့္၍ ေမႊးပါ။
ဖန္ခြက္ ထဲသို႔ေရေႏြးပူထည့္လိုလွ်င္
ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းအား ဖန္ခြက္ထဲထည့္ၿပီးမွ ေရေႏြးကို ေျဖးးညင္းစြာေလာင္းခ်ပါ။ ဇြန္းသည္ အပူဓာတ္ကိုစုပ္ယူ၍ ဖန္ခြက္မကြဲပါ။
ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းအား ဖန္ခြက္ထဲထည့္ၿပီးမွ ေရေႏြးကို ေျဖးးညင္းစြာေလာင္းခ်ပါ။ ဇြန္းသည္ အပူဓာတ္ကိုစုပ္ယူ၍ ဖန္ခြက္မကြဲပါ။
ေဘာပင္မင္မလိုက္လွ်င္
ေဘာပင္ထိပ္ကို အရက္ပ်ံဆြတ္ေပးပါ။
ဟင္းအိုးထဲ ဆားငံလွ်င္
မီးခဲရဲရဲတစ္ခဲကို ဟင္းအုိးထဲေရေဆးထည့္ပါ၊ ၅ မိနစ္ခန္႔ထားၿပီးမွ ျပန္ဆယ္ပါ။
ေဘာပင္ထိပ္ကို အရက္ပ်ံဆြတ္ေပးပါ။
ဟင္းအိုးထဲ ဆားငံလွ်င္
မီးခဲရဲရဲတစ္ခဲကို ဟင္းအုိးထဲေရေဆးထည့္ပါ၊ ၅ မိနစ္ခန္႔ထားၿပီးမွ ျပန္ဆယ္ပါ။
ဘုရားပန္းမ်ားၾကာရွည္ခံရန္
ကန္႔မႈန္႔တစ္မတ္သား ႀကိတ္ထည့္ပါ။ (သို႔) သၾကား ၅ပြင့္ ၁၀ ပြင့္ခန္႔ထည့္ပါ။
ကန္႔မႈန္႔တစ္မတ္သား ႀကိတ္ထည့္ပါ။ (သို႔) သၾကား ၅ပြင့္ ၁၀ ပြင့္ခန္႔ထည့္ပါ။
ေျမြအႏၱရာယ္တားနည္း
ေဆးဒါန္းဆားေဖ်ာ္၍ ေျမြရွိေသာေနရာတြင္ ပက္ဖ်န္းပါက ေျမြမ်ားထြက္ေျပးပါမည္။
ဇစ္မ်ားပိတ္လွ်င္ ျပန္ကြာေသာ္
ဟမ္းဘတ္၊ ဂ်ာကင္၊ လက္ဆြဲဇစ္မ်ား ပိတ္၍ ျပန္ကြာလွ်င္ ဇစ္ေခါင္းကို အနည္းငယ္ဖိကိုက္ေပးပါ။
ၾကပ္ေနေသာ ဖန္ပုလင္း၊ ဖန္ခ်ိဳင့္မ်ားဖြင့္နည္း
၁လက္မ၊ ၂လက္မထုရွိေသာ ေရေႏြးပူပူတြင္ ေမွာက္ခ်ထားလွ်င္ အလြယ္တကူ
ဖြင့္လာပါလိမ့္မည္။
မွန္အေရာင္တည္နည္း
အ၀တ္သန္႔သန္႔ ျဖင့္ အရက္ျပန္ဆြတ္၍ ပြတ္တိုက္ပါက ၾကည္လင္ေတာက္ပလာမည္။
ဟမ္းဘတ္၊ ဂ်ာကင္၊ လက္ဆြဲဇစ္မ်ား ပိတ္၍ ျပန္ကြာလွ်င္ ဇစ္ေခါင္းကို အနည္းငယ္ဖိကိုက္ေပးပါ။
ၾကပ္ေနေသာ ဖန္ပုလင္း၊ ဖန္ခ်ိဳင့္မ်ားဖြင့္နည္း
၁လက္မ၊ ၂လက္မထုရွိေသာ ေရေႏြးပူပူတြင္ ေမွာက္ခ်ထားလွ်င္ အလြယ္တကူ
ဖြင့္လာပါလိမ့္မည္။
မွန္အေရာင္တည္နည္း
အ၀တ္သန္႔သန္႔ ျဖင့္ အရက္ျပန္ဆြတ္၍ ပြတ္တိုက္ပါက ၾကည္လင္ေတာက္ပလာမည္။
ေရခဲတုံးၾကာရွည္ခံနည္း
ေရခဲတုံးအား သတင္းစာစကၠဴႏွင့္ လုံေအာင္ထုပ္၍ ေပးပါက ေရခဲတုံးၾကာရွည္ခဲပါသည္။
ေရခဲတုံးအား သတင္းစာစကၠဴႏွင့္ လုံေအာင္ထုပ္၍ ေပးပါက ေရခဲတုံးၾကာရွည္ခဲပါသည္။
တစ္ခါသုံးေဘာပင္ျဖင့္ မီးထြန္းနည္း
တစ္ခါသုံးေဘာပင္မွ ေခါင္ထိပ္အထဲ ဖဲထီး၊ သံေခ်ာင္းျဖင့္ မီးဇာ၀င္လာေအာင္ အေပါက္ခ်၍ မီးစာသြင္းၿပီး ေဘာပင္ကိုဓါတ္ဆီထည့္၍ မီးထြန္းပါက
ဖေယာင္းတိုင္ကဲ့သို႔ မီးလင္းပါသည္။
တစ္ခါသုံးေဘာပင္မွ ေခါင္ထိပ္အထဲ ဖဲထီး၊ သံေခ်ာင္းျဖင့္ မီးဇာ၀င္လာေအာင္ အေပါက္ခ်၍ မီးစာသြင္းၿပီး ေဘာပင္ကိုဓါတ္ဆီထည့္၍ မီးထြန္းပါက
ဖေယာင္းတိုင္ကဲ့သို႔ မီးလင္းပါသည္။
လွ်ိဳ႕ဝွက္မွင္စပ္နည္း၊ ေရးေသာစာဖတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ဆပ္ျပာ(၂)မ်ိဳးကို အညီအမွ် ညက္စြာ ၾကိတ္ၿပီးလွ်င္ ေရသင့္တင့္ရုံႏွင့္ေဖ်ာ္ပါ။ ထိုသို႔ ေဖ်ာ္ၿပီးေနာက္ အေပၚအေရၾကည္ကို ယူၿပီး
စကၠဴေပၚတြင္ လိုရာစာေၾကာင္းမ်ားေရးပါေလ၊ ၎စာကို သူ႔အတိုင္းၾကည့္၍ မျမင္ရပါ။
မီးကင္ၾကည့္လွ်င္ နဂိုအတိုင္းထင္ရွားစြာေတြ႔ျမင္ရပါသည္။
ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ဆပ္ျပာ(၂)မ်ိဳးကို အညီအမွ် ညက္စြာ ၾကိတ္ၿပီးလွ်င္ ေရသင့္တင့္ရုံႏွင့္ေဖ်ာ္ပါ။ ထိုသို႔ ေဖ်ာ္ၿပီးေနာက္ အေပၚအေရၾကည္ကို ယူၿပီး
စကၠဴေပၚတြင္ လိုရာစာေၾကာင္းမ်ားေရးပါေလ၊ ၎စာကို သူ႔အတိုင္းၾကည့္၍ မျမင္ရပါ။
မီးကင္ၾကည့္လွ်င္ နဂိုအတိုင္းထင္ရွားစြာေတြ႔ျမင္ရပါသည္။
ဆံပင္က်ဲ ၊ဆံပင္ကၽြတ္ခဲ့လွ်င္
သံပုရာသီး၊ အေစ့ေသြးလိမ္းပါက ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္ပါသည္။
သံပုရာသီး၊ အေစ့ေသြးလိမ္းပါက ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္ပါသည္။
ၾကြက္ႏို႔ေပ်ာက္နည္း
ၾကြက္ႏို႔အား ေရႏူးေစၿပီး ေၾကာင္၏ ႏႈတ္ခမ္းေမႊးျဖင့္ ၾကြက္ႏို႔လုံးထဲသို႔သြင္းထားပါ။ ၾကြက္ႏို႔လုံးမ်ိဳး ျပဳတ္မည္။
ၾကြက္ႏို႔အား ေရႏူးေစၿပီး ေၾကာင္၏ ႏႈတ္ခမ္းေမႊးျဖင့္ ၾကြက္ႏို႔လုံးထဲသို႔သြင္းထားပါ။ ၾကြက္ႏို႔လုံးမ်ိဳး ျပဳတ္မည္။
အပူေလာင္ခဲ့ေသာ္
ကြမ္းရြက္ကို သၾကားႏွင့္ေရာႀကိတ္၍ အုံေပးပါ။
ကြမ္းရြက္ကို သၾကားႏွင့္ေရာႀကိတ္၍ အုံေပးပါ။
သံေခ်းစြန္းေသာ္
လၻက္ရည္ ပုဂံတစ္လုံးခန္႔ ဆန္ျပဳတ္စြန္းေသာ အ၀တ္ကို (၅) နာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆပ္ျပာႏွင့္ ေလွ်ာ္ဖြပ္ပါ။ (တစ္နည္း) ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွဲ႔ႏွင့္
ပြတ္ပါ။
လၻက္ရည္ ပုဂံတစ္လုံးခန္႔ ဆန္ျပဳတ္စြန္းေသာ အ၀တ္ကို (၅) နာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆပ္ျပာႏွင့္ ေလွ်ာ္ဖြပ္ပါ။ (တစ္နည္း) ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွဲ႔ႏွင့္
ပြတ္ပါ။
ငါးေျခာက္ဆားငံလွ်င္
ငါးေျခာက္အား (၅)မိနစ္ခန္႔ ဆားေရစိမ္ၿပီး ျပန္ဆယ္ပါက ဆားေပါ့သြားမည္။
ငါးေျခာက္အား (၅)မိနစ္ခန္႔ ဆားေရစိမ္ၿပီး ျပန္ဆယ္ပါက ဆားေပါ့သြားမည္။
ဆန္တျပည္ကို တစ္လလုံးစား၍ ရေသာနည္း
ဆန္ၾကမ္းထမင္းတျပည္ခ်က္ကို ေရစင္စြာေဆး၍ ေနမွာလွမ္းရမည္။ ေျခာက္လွ်င္ မီးႏွင့္ ေလွာ္ၿပီး ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဂ်င္း သင့္ေတာ္ ေအာင္ထည့္၍
ညက္ညက္ပါေအာင္ေထာင္းပါ။ ထို႔ေနာက္ ဝါးက်ည္ေတာက္ႏွင့္ ထည့္ပါ။
ဂုံညႇင္းလုံးခန္႔မွ် စားပါက တစ္ေန႔လုံး အစာခံႏုိင္သည္။
ဆန္ၾကမ္းထမင္းတျပည္ခ်က္ကို ေရစင္စြာေဆး၍ ေနမွာလွမ္းရမည္။ ေျခာက္လွ်င္ မီးႏွင့္ ေလွာ္ၿပီး ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဂ်င္း သင့္ေတာ္ ေအာင္ထည့္၍
ညက္ညက္ပါေအာင္ေထာင္းပါ။ ထို႔ေနာက္ ဝါးက်ည္ေတာက္ႏွင့္ ထည့္ပါ။
ဂုံညႇင္းလုံးခန္႔မွ် စားပါက တစ္ေန႔လုံး အစာခံႏုိင္သည္။
ဝက္ျခံေပ်ာက္ေဆး
ၾကက္ဟင္းခါးသီးအေစ့ကို ဆားအနည္းငယ္ေရာစပ္ၿပီး ႀကိတ္၍ အရက္အနည္းငယ္ျဖင့္ ေရာစပ္ခါ ၀က္ျခံထူထပ္ေသာေနရာမ်ားလိမ္းပါ။ ဝက္ျခံေပ်ာက္ပါသည္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးအေစ့ကို ဆားအနည္းငယ္ေရာစပ္ၿပီး ႀကိတ္၍ အရက္အနည္းငယ္ျဖင့္ ေရာစပ္ခါ ၀က္ျခံထူထပ္ေသာေနရာမ်ားလိမ္းပါ။ ဝက္ျခံေပ်ာက္ပါသည္။
ႏြားႏို႔ မခ်ဥ္ေအာင္ထားနည္း
ႏြားႏို႔အသုံးမျပဳလိုလွ်င္ ႏြားႏို႔ထဲသို႔ ငရုပ္စိမ္းေတာင့္အညႇာျဖတ္၍ ထည့္ထားပါ။ အသုံးလိုမွ ျပန္ဆယ္ပါ။ ႏြားႏို႔မ်ား အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ
ထား၍ရပါသည္။
ႏြားႏို႔အသုံးမျပဳလိုလွ်င္ ႏြားႏို႔ထဲသို႔ ငရုပ္စိမ္းေတာင့္အညႇာျဖတ္၍ ထည့္ထားပါ။ အသုံးလိုမွ ျပန္ဆယ္ပါ။ ႏြားႏို႔မ်ား အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ
ထား၍ရပါသည္။
ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း
ေၾကြဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းထည့္၍ ေပါင္းပါ။
ေၾကြဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းထည့္၍ ေပါင္းပါ။
ဆန္မ်ားပိုးမထိုးေသာနည္း
ဆန္ထဲတြင္ ကၽြန္းသစ္သားတစ္ေခ်ာင္းထည့္ထားပါက ဆန္မ်ားပိုးမထိုးေတာ့ပါ။
ဆန္ထဲတြင္ ကၽြန္းသစ္သားတစ္ေခ်ာင္းထည့္ထားပါက ဆန္မ်ားပိုးမထိုးေတာ့ပါ။
ေမးခိုင္ကာကြယ္နည္း
သြပ္ျပား၊ သံျပားရွလွ်င္ မေရြးႀကီးရြက္ေထာင္း၍ သိပ္ေပးပါ။
ဖားဥစြဲေသာ္
ျဖဴစင္ေသာ အ၀တ္မ်ားကိုုေရစြတ္၍ ဖားဥစြဲေသာ္ အ၀တ္ေပၚအုပ္၍ မီးပူပူႏွင့္
နာနာပြတ္တိုက္ပါက ဖားဥမ်ားေပ်ာက္ကင္းသြားပါသည္။
သြပ္ျပား၊ သံျပားရွလွ်င္ မေရြးႀကီးရြက္ေထာင္း၍ သိပ္ေပးပါ။
ဖားဥစြဲေသာ္
ျဖဴစင္ေသာ အ၀တ္မ်ားကိုုေရစြတ္၍ ဖားဥစြဲေသာ္ အ၀တ္ေပၚအုပ္၍ မီးပူပူႏွင့္
နာနာပြတ္တိုက္ပါက ဖားဥမ်ားေပ်ာက္ကင္းသြားပါသည္။
ေရွာက္သီးမ်ား မပုပ္ေအာင္ထားနည္း
ေရွာက္သီးမ်ား လႊစာဖုံး၍ ထင္းရႉးးေသတၱာတြင့္ ထည့္၍ ထားပါ။ ၾကာရွည္စြာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရွိေနပါသည္။
ေရွာက္သီးမ်ား လႊစာဖုံး၍ ထင္းရႉးးေသတၱာတြင့္ ထည့္၍ ထားပါ။ ၾကာရွည္စြာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရွိေနပါသည္။
ၾကြက္မ်ားမလာေအာင္ ျပဳလုပ္နည္း
ရွိန္းခိုကို ေရေဖ်ာ္၍ ၾကြက္လာရာလမ္းမ်ားတြင္ ဖ်န္းေပးပါက ၾကြက္လုံးဝ မလာပါ။
မ်က္ႏွာ အဆီျပန္လွ်င္
မ်က္ႏွာသစ္လွ်င္ ေရွာက္ရည္အနည္းငယ္ထည့္၍ သစ္ပါ။
ရွိန္းခိုကို ေရေဖ်ာ္၍ ၾကြက္လာရာလမ္းမ်ားတြင္ ဖ်န္းေပးပါက ၾကြက္လုံးဝ မလာပါ။
မ်က္ႏွာ အဆီျပန္လွ်င္
မ်က္ႏွာသစ္လွ်င္ ေရွာက္ရည္အနည္းငယ္ထည့္၍ သစ္ပါ။
ႀကိမ္ကုလားထိုင္မ်ား ေလ်ာ့က်လွ်င္
ေရေႏြးပူပူတြင္ ေဆာ္ဒါမႈန္႔ေရာ ႀကိမ္မ်ားဆြတ္ၿပီး ေနပူပူတြင္ထားပါက ေဆးရည္မ်ားေျခာက္လွ်င္ ႀကိမ္ႀကိဳးမ်ား ျပန္လည္တင္းလာမည္။
ေရေႏြးပူပူတြင္ ေဆာ္ဒါမႈန္႔ေရာ ႀကိမ္မ်ားဆြတ္ၿပီး ေနပူပူတြင္ထားပါက ေဆးရည္မ်ားေျခာက္လွ်င္ ႀကိမ္ႀကိဳးမ်ား ျပန္လည္တင္းလာမည္။
ကြမ္းတံေတြးစြန္းလွ်င္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ပြတ္တိုက္ပါက ေပ်ာက္ကင္းပါသည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ပြတ္တိုက္ပါက ေပ်ာက္ကင္းပါသည္။
လက္အဆူးစူးလွ်င္
ပုလင္းထဲေရေႏြးပူပူထည့္ၿပီး အဆူးစူးေသာ ေနရာကို ပုလင္း၀တြင္ ဖိႏွိပ္အပါက အဆူးထြက္လာပါမည္။
ပုလင္းထဲေရေႏြးပူပူထည့္ၿပီး အဆူးစူးေသာ ေနရာကို ပုလင္း၀တြင္ ဖိႏွိပ္အပါက အဆူးထြက္လာပါမည္။
ဖေယာင္းတုိင္အတိုျဖင့္ မီးၾကာရွည္ထြန္းနည္း
ဆားကိုမႈန္႔ေနေအာင္ေထာင္း၍ မီးဇာအေပၚ ျဖဴးေပးပါက ၾကာရွည္စြာ အထြန္းခံပါသည္။
ဆားကိုမႈန္႔ေနေအာင္ေထာင္း၍ မီးဇာအေပၚ ျဖဴးေပးပါက ၾကာရွည္စြာ အထြန္းခံပါသည္။
ပုရြက္ဆိတ္မ်ား မလာေအာင္ျပဳလုပ္နည္း
ပုရြက္ဆိတ္မ်ား၊ ဧည့္ခန္း၊ မီးဖို၊ ထမင္းစားခန္းမ်ား၌ ရွိေနလွ်င္ သခြားသီး၊ အခြံပါးပါးလွီး၍ ခ်ထားပါ။
ပုရြက္ဆိတ္မ်ား၊ ဧည့္ခန္း၊ မီးဖို၊ ထမင္းစားခန္းမ်ား၌ ရွိေနလွ်င္ သခြားသီး၊ အခြံပါးပါးလွီး၍ ခ်ထားပါ။
ပိုးဟတ္ေျပးနည္း
ပိုးဟတ္မ်ားမလာေစရန္ ေၾကာင္အိမ္၊ ပန္းကန္စင္တြင္ ေလညႇင္းပြင့္မ်ားေထာင္း၍ ျဖဴးထားေပးပါ။
ပိုးဟတ္မ်ားမလာေစရန္ ေၾကာင္အိမ္၊ ပန္းကန္စင္တြင္ ေလညႇင္းပြင့္မ်ားေထာင္း၍ ျဖဴးထားေပးပါ။
သံစူး၊ ပုလင္းကြဲရွေသာ္
အနာမရင္းရန္ ေမးခိုင္ပိုးမ၀င္ရန္၊ ေရြးႀကီးရြက္ ေထာင္းသိပ္ပါ။
ေရႊ၊ ေငြ၊ လက္ဝတ္ရတနာမ်ား အေရာင္တည္နည္း။
ဇဝက္သာဇြန္း (၁)ဇြန္းကို ေရေအးျဖင့္ ေရာစပ္ၿပီး ေရႊထည္မ်ားစိမ္၍ ေဆးေၾကာပါ။
အေရာင္လက္လာသည္။
အနာမရင္းရန္ ေမးခိုင္ပိုးမ၀င္ရန္၊ ေရြးႀကီးရြက္ ေထာင္းသိပ္ပါ။
ေရႊ၊ ေငြ၊ လက္ဝတ္ရတနာမ်ား အေရာင္တည္နည္း။
ဇဝက္သာဇြန္း (၁)ဇြန္းကို ေရေအးျဖင့္ ေရာစပ္ၿပီး ေရႊထည္မ်ားစိမ္၍ ေဆးေၾကာပါ။
အေရာင္လက္လာသည္။
ေဖာ္၀က္ေမးလ္မွ ကူယူေဖာ္ျပထားျခင္းျဖစ္ပီး
ဟုိးအရင္ ရထားေပၚ ကားေပၚတြင္ ေရာင္းစာအုပ္ေလးမ်ား ျဖစ္ပါသည္
http://forum.mmitd.com/profiles/blogs/2257474:BlogPost:595405
0 comments:
Post a Comment